PORSLIN PÅ NYTT

Jag vet att man inte ska lova saker man inte kan hålla, men jag vill ju bara så mycket & tiden räcker aldrig till! tidsoptimist? javisst... Operation strukturera och organisera 2.0 den här helgen (OM det finns tid över för det vill säga...)
Det är nämligen dags för den tredje workshopen för Handkraft idag lördag. Den här gången är vi (jag) tillbaka hos smeden Jussi på Stadsmuseet. Varvat med guidad luffarslöjd, för att nu vid lunch bege oss till Eskilstuna folkhögskola för att få lära oss om jeans återbruk av formgivaren Marianne Lundgren som driver klädföretaget Yorrik.

Eftersom jag är lite av en "veteran" i området Återbruk kanske jag tar en avstickare till Klädbytardagen också som arrangeras på skolan 10-14! Vi får se :) ska bli intressant att se vad vi får lära oss för nytt idag. Fullärd blir man aldrig!
Apropå Klädbytardag och överkonsumtion snubblade jag över en jätteintressant artikel på SvD Näringsliv. Läs och begrunda!

I skolan förra veckan hade vi porslinstema, jag bloggade om det på Recycle Design bloggen igår... >här< kan du läsa & se lite bilder på vad vi gjorde. Och här nedan kommer lite bilder på det jag ägnade mest tid åt :) två par koppar med fat som jag fyndade på Röda korset för endast 5:- st! Från Royal Staffordshire England, ett sådant kap springer man inte på jämt! satt länge och funderade på om jag verkligen "fick" sätta på några dekaler på dem. ni kan ju se vad det blev....


PÅSK UTAN PYSSEL

Efter en veckas påsklov från "obligatorisk kreativitet" skulle man kunna tro att man håller på att spricka. Såg från början lovet som en tid att jobba i fatt...Men jag känner att livet kommit emellan och mycket har blivit lagt på is.

I mitt skapande behövs lugn och ro, både i huvud och runt omkring. Skolan är en otroligt inspirerande miljö men min kreativitet infinner sig inte lika lätt i klassrummet...vilket är synd! Jag önskar så, att jag kunde leverera i kreativt kaos! Men det vill sig inte. Samtidigt är det befriande att äntligen förstå hur man funkar :)

Ser fram emot att få mitt eget utrymme hemma att verka i, jag behöver det, för idag har jag ingen plats alls och då blir det kaos när man väl sätter igång. (läs sambo protesterar) ;)
Helt tafatt har jag dock inte varit! :) jag har varit på röda korset och hamstrat inför diverse projekt, både Handkraft och Slutprojekt. OCH DET VAR DET ROLIGASTE JAG GJORT HITTILLS!  ha ha. Tror jag handlade för nästan 500:- men oh så mycket fint jag fynda :)

Hemma har vi haft besök under påskhelgen av sambons älskade mamma, första gången i vårt nya gemensamma hem :) hade endel påskpyssel inplanterat men vi har bara pratat & pratat så inte blitt så mycket gjort. Nya tag imorgon! Hoppas ni haft en fin påskledighet!image description