NU KÖR VI JÄRNET MED JUSSI HYNYNEN

Tjolahoppsudden vad jag är seg på att uppdatera, jag lovar ändring på det! Har en hel drös inlägg på lager som bara väntar på att få komma ut. Bland annat om praktiken, handkraft workshops, egna projekt och tankar - nya som gamla! & kanske lite ny design här på sidan.
Den dåliga uppdateringen är absolut inte i brist på verksamhet eller inspiration, har helt enkelt inte haft tid. Eller kommit mig för att skriva.

Efter en heldag hos Jussi Hynynen på stadsmuseet här i Eskilstuna är i alla fall jag helt slut! Så roligt det är att smida :)
Men det hade jag på känn, har testat på det en gång tidigare och på något vänster passar det mig, man måste ha bra tålamod, stadigt grepp (har jag ju inte) och fasta slag ;) haha, riktigt där är jag väl inte ännu men stressa igenom ska man absolut inte - man får avvakta & varje bit tar sin egen tid. Det gillar jag!
Idéer finns det gott om, nu handlar det om att hinna utnyttja den lilla tid vi fått :)
Tillbaka till städet & järnet imorgon! (med armar som överkokta spagetti)

 

min första krok

 

 

 

RANNELIDS TAPETSERARVERKSTAD

Ledsen att jag inte uppdaterat förns nu! men det är bara positivt, för jag har varit upptagen med allt roligt på praktiken. Det är långa dagar och jag har varit så trött på kvällarna (stockholm tar kål på mig) haha nej då, men det är ett tempo här som man inte är van vid. Men nu väntar jag på stoppningsmaterial, så har tid att skriva lite om veckan som gått.


Jag är, för er som inte vet, hos en möbeltapetserare som var hos oss på Recycle Design i november förra året. När vi höll på att göra om en varsin stol med "attityd". Jag var snabb att haffa Anneli och fråga om hon tog emot praktikanter. Eftersom jag länge varit intresserad av att lära mig mer om yrket och klätt om egna möbler på hobbynivå. Och jag visste att vi skulle ha två veckors praktik i vår. Hon har inte haft någon praktikant förut men sa ändå ja :) Har längtat massor och jag är SÅ NÖJD att jag är här. Jag trivs!

 

Jag forslade hit min Emmafåtölj i söndags då vi kom överrens om att jag kunde jobba med den under min praktik. Vilket otroligt tillfälle att få göra något eget :) känns overkligt roligt.

Jag forslade hit min Emmafåtölj i söndags då vi kom överrens om att jag kunde jobba med den under veckan. Vilket otroligt tillfälle att få göra något eget :) känns overkligt. Här kommer lite bilder från i måndags, annat på en soffa Anneli jobbade med när jag kom, så sjukt fin! Förstår ni hur det känns när man kommer hit, med ett grått grovt fult spilltyg, som man tänkt använda. när man får se  alla dessa fina tyger...då vill man inte ha det längre. Haha, vilket ju var hela min tanke, att vara en återbrukare - miljövänlig.

 

MEN jag har bytt, haha. förlåt mig klassen ;) det är ju i alla fall en gammal möbel som jag gör om till en helt ny med uppbygnad/byte av stoppning - klädsel - och småfix. Bara det är ju bra. men ja, jag har lite dåligt samvete.

 

En vy i verkstaden

Vy i verkstaden, Stora mossen, Bromma

 

 

Min emma

Min Emma som den såg ut i måndags

 

 

Soffa med tyg från svenska Jobs

Annelis soffa i tyg från svenska Jobs

 

 

SCREENTRYCK

I förra veckan stod det Photoshop på schemat, och anledningen till det var att vi skulle färdigställa ett screentryck. Temat var frökapsel. Vi fick ta en bild från internet eller skanna in en från en bok. Vilket jag gjorde, hade jättesvårt att hitta en bild som kändes 100% men tillslut fann jag den. En som kändes mig :)

Är inte alls van att sitta framför datorn längre stunder och speciellt inte när man behöver koncentrera sig, usch. Man får ju ont både i huvud och ögon. Har arbetat i photoshop tidigare på gymnasiet men var allt lite ringrostig.. Har ju ändrats lite sen dess också men jag höll mig till de gamla hederliga tricken ;) här nedan ser ni mitt färdiga resultat efter ett antal timmar vid datorn (kanske fyra sammanlagt?) hehe

Bilden har jag kopierat till en overhead som sedan bränns in i en ram för screentryck. Det har dock vår lärare Ann-Margret gjort för att vi ska hinna trycka så mycket som möjligt. Men det är inte för än om 2 veckor. De kommande två veckorna har vi praktik. Men det får bli ett separat inlägg om det :)