VIMPEL HEJ VIMPEL HÅ

Nu är jag klar med present nummer två till min systerdotter :) nämligen tygvimplar! (hoppas inte min syster är här inne och tjyvläser, har bett henne låta bli)

Det är så otroligt lätt att göra, och hur fint är det inte att hänga ett set vimplar i taket eller på väggen? Enkelt och snabbt går det! Piffar upp vilket rum som helst! Tänkte faktiskt göra ett set till mig själv att ha i sovrummet, för tyget räckte till två :)

Det du behöver för att göra vimplar är:
• Tyg, gärna bomullstyg som går att tvätta och lite roliga mönster/färger
• Textillim, jag använde ett som man kunde tvätta i 60 grader efter 24h
• Kantband till "upphängning" där vimplarna sys fast
• Sax, ev Symaskin, strykjärn

Tygerna till mina vimplar hittade jag på Panduro i färdiga bitar 50x55, kostar 35:- st. Eftersom det räcker till 2 set tyckte jag inte det var särskilt dyrt! kantbandet är gammalt från Ikea som min mor hade, men det är nog inte dyrt.
Limmet köpte jag på Jula för kanske femtiolappen och en tub räcker till 12 "flaggor" :)

 

Beskrivning:

1. Jag gjorde först en mall som jag la på det dubbelvikta tyget så att kanten på mallen lades där tyget viker sig. Ritade runt med en blyertspenna. Sedan klippte jag ut alla tolv delar (3 per tyg) 

 

2. Efter det strök jag vimplarna så de blev släta, se hur och om tyget tål att strykas. Sedan tog jag en pensel och limmade ena sidan Sedan förde jag ihop tyget och la Det i kläm under en bok i 10 min, repetera tills alla bitar har limmats. Du får ta fram flera böcker så de kan torka samtidigt. När alla bitar legat 10 min stryker du dom igen för att härda limmet. Stryk på den värme tyget tål. 

 

3. Klipp kantbandet i önskad längd och nåla fast vimplarna. Mellanrummet väljer du själv. Sy med raksöm längst ned på kantbandet mot vimpeln sen är det klarrtt!