PORSLIN PÅ NYTT

Jag vet att man inte ska lova saker man inte kan hålla, men jag vill ju bara så mycket & tiden räcker aldrig till! tidsoptimist? javisst... Operation strukturera och organisera 2.0 den här helgen (OM det finns tid över för det vill säga...)
Det är nämligen dags för den tredje workshopen för Handkraft idag lördag. Den här gången är vi (jag) tillbaka hos smeden Jussi på Stadsmuseet. Varvat med guidad luffarslöjd, för att nu vid lunch bege oss till Eskilstuna folkhögskola för att få lära oss om jeans återbruk av formgivaren Marianne Lundgren som driver klädföretaget Yorrik.

Eftersom jag är lite av en "veteran" i området Återbruk kanske jag tar en avstickare till Klädbytardagen också som arrangeras på skolan 10-14! Vi får se :) ska bli intressant att se vad vi får lära oss för nytt idag. Fullärd blir man aldrig!
Apropå Klädbytardag och överkonsumtion snubblade jag över en jätteintressant artikel på SvD Näringsliv. Läs och begrunda!

I skolan förra veckan hade vi porslinstema, jag bloggade om det på Recycle Design bloggen igår... >här< kan du läsa & se lite bilder på vad vi gjorde. Och här nedan kommer lite bilder på det jag ägnade mest tid åt :) två par koppar med fat som jag fyndade på Röda korset för endast 5:- st! Från Royal Staffordshire England, ett sådant kap springer man inte på jämt! satt länge och funderade på om jag verkligen "fick" sätta på några dekaler på dem. ni kan ju se vad det blev....