TID FÖR PAUS

Det borde alla ha, men det är inte alltid så lätt. & nej det har jag väl inte riktigt just nu... Efter att nästan en hel vecka gick åt till att ligga sjuk m feber och dunderförkylning av projektveckorna är jag ganska stressad just nu.
Imorgon(!) är det nämligen dags för vernissage av vår utställning REkonstruktion. I dagarna två har vi byggt och bygger fortfarande i utställningslokalen, det är endel jobb att få ihop en utställning med 14 olika bidrag :) Superkul att få se resultaten av vad alla pysslat med den här tiden.


Jag själv har haft rätt svårt att bestämma vilken riktning projektet skulle ta. Jag tog mig an att fixa till samlingslokalen i vår brf. Tanken var att visa hur billigt och bra - miljövänligt och KUL det kan vara att återbruksrenovera istället för att blåsa ut och köpa nytt. vilket visade sig vara att ta sig vatten över huvudet för det är mycket jobb med en källarlokal. He he...
jag har dock bosatt mig där nere ändå och arbetat med mina lampor som jag tillverkat av böcker. Pärmar och boksidor. Är glad att projektet tog sin vändning och jag fick utveckla en idé jag haft ett tag :) har för övrigt alltid gillat det skrivna ordet. Helst på maskin och på gulnat papper, hur fint är inte det? Nedan ser ni en bild på den stora lampan, en liten sneakpeek på vad som visas imorn!image description

MED ENKLA MEDEL

Är helt insnöad på dessa pennor man skriver med på glas, hur enkelt och fint som helst.
Här har jag tagit kvistar av färska örter och satt i gamla glasburkar jag sparat. Örterna kommer från min mammas trädgård (förutom gräslöken som kommer från sambons käre farmor som bor ute på landet)

Pennan är en vattenbaserad kalkpenna som är luktfri och lätt torkas av med en våt trasa. Köpte den på granit när vi hade vägarna förbi bo:x - kungens kurva tidigare i vår. Med pennan i hand kom idéerna av sig självt och det går faktiskt att skriva på det mesta :) så länge det är en glatt yta som inte blir blöt. Skulle det dock bli nött är det bara att fylla på igen.

Pennan och jag löste även ett stort problem vi haft här hemma med att förvara kryddburkar på ett smart sätt. De ska ju stå mörk och svalt men ändå vara lättillgängliga när man lagar mat, såhär löste det sig av sig självt :)

 

 

 

 

SLÖJD I DET FRIA

Denna soliga tisdag har jag tillägnat Slöjden! Projektet HANDKRAFT börjar ta sin form och det är dags att tänka på refrängen :) I helgen som kommer har vi våra näst sista workshops träffar. Både lördag & söndag!

Jag vet sen länge att det varit dags att lägga på ett kol, så dagen till ära tog jag mitt pick & pack till föräldrarna för en renodlad slöjddag.