EMMA, MIN SKÖNA

I våras var jag ju på praktik hos Annelie Rannelid, en Möbeltapetserare i Stockholm, stora mossen. Jag trivdes såå bra och lärde mig massor! Saknar det och mina planer på att utbilda mig i ämnet. Hade stora planer där ett tag att bli lärling men eftersom utbildningen var på annan ort la jag det på is. Vi har ju ganska nyligen köpt vår lägenhet här i Eskilstuna så det var inte läge att flytta eller pendla heller för den delen...

Jag ska utbilda mig inom tapetsering någon gång! Det är jag säker på!
Här nedan ser ni min Emmafåtölj jag klädde om medan jag var hos Anneli. Hon hjälpte mig genom processen, vilken är lång! Det ser mycket lättare ut än vad det är. Det är mycket svängda former på en Emma, men min blev bara så fin! Tyget kommer från svenska märket Bantie, Korall heter mönstret. Har även kuddar i samma tyg. Emman är min ögonsten här hemma. Den tar jag på axeln om det börjar brinna, in a heartbeat!

EN FILT FÖR DE SMÅ

Nu har jag gjort klart min tredje (absolut inte sista) babyfilt :) Denna var en present till min bästa kompis syster, som för en månad sen fick sitt andra barn.

Jag inhandlade bomullsgarn på Panduro i färgen duvblå, började med 3 st (vilket var allt de hade framme) men det gick åt ca 5 st, lite mer. Materialkostnaden blir rel låg :)


Inte illa för en handgjord filt, one of a kind. Då har jag inte räknat alla timmar som ligger i den, haha. Vet inte exakt tidsåtgång men skulle tippa på 15h. På en vecka skulle jag nog klara av den, om jag satt 2h varje kväll.
Det går ju fortare och fortare ju fler man gör.

Det är en fin och unik present vid dop eller när någon fått en bebis. Finns i många fina färger, tänkte göra en speciell variant till min systers lilla i magen :) en i babygarn. Dock är det lite dyrare nystan, 69:- st har jag för mig. Värt att testa!

Maila mig på granebjer@gmail.com om du skulle vara intresserad av något eller funderar på annat. Mått på filten är ca 50x70. Kram på er!