LE PUFF

Efter två veckors Lunginflammation är jag äntligen på benen igen. Har nog aldrig varit så sjuk. Jag lurade döden med penicillin och hostmedicin. tänk vad bra man har det nu för tiden, för 50 år sen kanske jag hade dött? Om jag inte fått den hjälpen. Läskig tanke!

När man ligger hemma och inte får gå ut på två veckor så har man ju chansen att vara kreativ. Inte för att det blev nåt gjort första tiden men i fredags gjorde jag klart PUFFEN till min systerdotters 2 årsdag. Jag blev himla nöjd trots att jag fick klura en hel del innan jag kom på den bästa lösningen. Vilket var att sy en cylinderformad PUFF i lakansväv och stoppa den med gamla kuddar som gjort sitt.

Sagt och gjort, lite knölig men ändå nöjd ;) så trädde jag på min virkning i trikågarn & voilá! Såhär blev resultatet:
Jag lämnade en öppning i botten så att om man vill kan man ta av och tvätta fodralet. Ett ljusrosa garn blir gärna smutsigt på golvet. Jag har ju tidigare virkat Julgranskulor och detta är ju samma princip bara modellen större :) har använt mig av nål 12.


HOMEMADE LEMONADE

Jag och sambon blev helt förälskade i Brämhults Lemonad när de kom ut i handeln i somras. Gick säkert åt två i veckan när det var som varmast ute.
De är ju inte så väldans billiga, prisvärda kanske men ändå. Man dricker lätt upp en på en dag!

Jag har tänkt länge på att göra egen lemonad, och det är ju lätt som en plätt :)
Har gjort det tre gånger nu och det blir supergott! Eftersom jag försöker dra ner på sockerintaget tar jag 1/2 dl socker när jag gör lemonad. Man får smaka av själv beroende på hur sur man vill ha den. Det vattnas i munnen bara jag pratar om det, haha.

Till ca 1 liter Lemonad behöver du:
• 4 Ekologiska citroner
• 1,5 dl strösocker (jag tog endast en 1/2 dl)
• Fint rivet skal från en citron
• 1 l Kranvatten
• Tillbringare, citronpress

Börja med att skölja citronerna i vatten, dela tre av dem på mitten och pressa i en citronpress. Häll juicen i en tillbringare. Se till så att du inte får med några kärnor. Men gärna fruktkött.
Riv skalet av den sista citronen ner i tillbringaren, pressa ur saften och tillsätt sedan sockret.
Rör om så att sockret löser upp sig i citronjuicen. Fyll upp med kallt vatten, smaka av... tillsätt mer socker och isbitar om det behövs! Sedan - NJUT :)